Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Έρχεται το Fiat Dino

Έρχεται το Fiat Dino
ΔΕΙΤΕ: Το νέο ιταλικό κουπέ



Μετά την διακοπή της παραγωγής του Fiat Coupe, το 2000, η γκάμα της ιταλικής φίρμας έμεινε χωρίς ένα κουπέ. Και αυτός είναι ο λόγος που ο βρετανός σχεδιαστής Peter Norris παρουσίασε τη νέα μελέτη του για το πώς οραματίζεται ένα μελλοντικό σπορ κουπέ από την Fiat.

Ωστόσο, το concept του Peter Norris δεν σημαίνει πως αναγκαστικά θα διαδεχθεί το προσιτό (από οικονομικής και όχι μόνο πλευράς) Fiat Coupe, ένα αυτοκίνητο που φέρει το διακριτικό σήμα του Pininfarina.

Η μελέτη του Peter Norris αφορά σε ένα πολυτελές σπορ μοντέλο, στο οποίο ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο εμπρός μέρος και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Όπως συμβαίνει με κάθε σπορ μοντέλο που θέλει να σέβεται τον χαρακτήρα του.



Κρίνοντας από τη διάταξη του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο concept μοιάζει περισσότερο ως διάδοχος του Fiat Dino του 1960, το οποίο επίσης διέθετε κίνηση στους πίσω τροχούς, παρά του Fiat Coupe του 1990 που είχε κίνηση στους εμπρός τροχούς.



Το σπορ coupe διαθέτει κομψό προφίλ και μια πολύ χαμηλή γραμμή οροφής. Στοιχεία που κάνουν τους τροχούς να φαίνονται τεράστιοι. Επίσης διαθέτει επιθετικό στιλ χάρη στα τόξα των τροχών ενώ το εμπρός μέρος (συμπεριλαμβανομένου και του προφυλαχτήρα αλλά και των φωτιστικών σωμάτων) φέρνει στο νου την σύγχρονη Aston Martin .

Το σχήμα του πίσω μέρους είναι σε σχήμα C, τα φώτα είναι τύπου LED στοιχεία τα οποία συνδυαζόμενα με την εξάτμιση δίνουν στο κουπέ μοντέλο κομψή εμφάνιση.



Ο σχεδιαστής εξήγησε ότι το έργο ξεκίνησε ως επανεκκίνηση του Fiat Coupe και αντιπροσωπεύει το όραμα ενός σύγχρονου μοντέλου. Ενώ πάντως ο σχεδιαστής ξεκίνησε για το μοντέλο που δυνητικά θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Fiat Coupe του 1990, στην πορεία άλλαξε και όπως προκύπτει από το τελικό δημιούργημά του, πρόκειται για ένα coupe πολυτελείας.

Πηγή: auto24.gr