Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η επιστροφή του Οτο!


Πραγματικά είχε ρίξει μαύρη πέρα πίσω του, καθώς η τελευταία φορά που βρέθηκε στη χώρα μας ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν αναχώρησε μαζί με την αποστολή της εθνικής ομάδας για την Ελβετία προκειμένου να πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, εν όψει του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
 
Από τότε πέρασαν ακριβώς έξι μήνες και ο Οτο Ρεχάγκελ είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Απομονώθηκε στο σπίτι του στο Εσεν και διέκοψε κάθε επαφή με την Ελλάδα, πλην ενός προσώπου: του στενού του συνεργάτη για εννέα χρόνια στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τον Γιάννη Τοπαλίδη.

Η μεγάλη επιστροφή όμως του «Οθωνα» στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ο 72χρονος προπονητής βρίσκεται από τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα, σε μια επίσκεψη χωρίς ιδιαίτερο «περιεχόμενο», καθώς δεν έχει προγραμματιστεί κάποια εκδήλωση από την ΕΠΟ προκειμένου να τον τιμήσει για την τεράστια προσφορά του στην εθνική ομάδα και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ρεχάγκελ έχει καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο και όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει... σκιά του τον Γιάννη Τοπαλίδη. 

Χθες το μεσημέρι δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει βόλτα στο αγαπημένο του Κολωνάκι για να επισκεφθεί τα μαγαζιά που αποτελούσαν στέκια του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα. Εκεί διαπίστωσε ακόμη μία φορά πόσο αγαπητός είναι στους Ελληνες φιλάθλους όλων των «χρωμάτων», αφού μόλις τον αντίκριζαν, έσπευδαν κοντά του για να τον χαιρετήσουν και να τον ευχαριστήσουν για τις μεγάλες χαρές που μας πρόσφερε.


Πρώτο τετ-α-τετ με Σάντος
Ο Οτο Ρεχάγκελ θα βρεθεί απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθεί πρώτη φορά από κοντά με τον διάδοχό του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επίσης θα παρακολουθήσει τη σημερινή αναμέτρηση. Συνδετικός κρίκος θα είναι ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας Τάκης Φύσσας που έχει συνεργαστεί και με τους δύο.


Π. ΚΑΤΩΝΗΣ


Πηγή : www.espressonews.gr